Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο "σκούπα" του Κ. Πιερρακάκη που παρουσιάστηκε στο υπουργικό Συμβούλιο

Πανεπιστήμια, Ειδική Αγωγή, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

30/04/2024

Άκουσε το άρθρο

Νομοσχέδιο "σκούπα" με διατάξεις και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης  στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο  "σκούπα":

Α. Αναβαθμίζεται η εκκλησιαστική εκπαίδευση και επιλύονται ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας των νομικών προσώπων που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων. 

Β. Επιπλέον: 

  • επέρχεται εκσυγχρονισμός των διατάξεων που διέπουν την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και την Ειδική Αγωγή
  • ενισχύεται το ανθρώπινο δυναμικό τους και προβλέπεται ειδική μέριμνα για μαθητές και εκπαιδευτικούς με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γ. Παράλληλα, επιλύονται πρακτικά ζητήματα ορθής λειτουργίας των ΑΕΙ και διευθετούνται προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό τους.

Δ. Τέλος με τις διατάξεις του νομοσχεδίου ενδυναμώνονται οι εποπτευόμενοι φορείς του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Σχόλια (16)

@ δυνατότητα εξέλιξης των διδακτόρων ΕΕΠ και ΕΔΙΠ
|

γιατί να μην παίρνουν μέρος στις προσκλήσεις στην απέλλα ; γιατί ειδικά εξέλιξη μιας θέσης που είναι στάσιμη; δηλαδή είναι το ίδιο με τα άλλα μέλη ΔΕΠ; ας μεταπηδήσουν μέσω διαδικασιών στην άλλη κατάσταση κλπ κλπ. οι δε θέσεις μετά την πρόσφατη κατάργηση της διαδικασίας αυτής μεταπήδησης είναι σχεδόν προσωποπαγείς (τηρουμένων των αναλογιών). τι , όχι;

Τερζάκης Γιώργος
|

Η δυνατότητα εξέλιξης των ΕΔΙΠ, ΕΕΠ θα δωθεί; Όλοι δικαιούνται εξέλιξη στο πανεπιστήμιο. Είναι καιρός να γίνει πραγματικότητα.

Δρ στο Υπ. Παιδείας
|

Θα φέρετε σχετική τροπολογία εξέλιξης των μονίμων εκπαιδευτικών στο Υπ. Παιδείας με διδακτορικό/μεταδιδακτορικα και με πολλά έτη προϋπηρεσίας ως (Δ)ΕΠ;

ΕΕΠ & ΕΔΙΠ
|

Με την δυνατότητα εξέλιξης των διδακτόρων ΕΕΠ και ΕΔΙΠ θα φέρετε σχετική τροπολογία;

Έλεν
|

Σχετικά με την ειδική αγωγή ,είναι απαραίτητη η σύσταση οργανικών θέσεων στα τμήματα ένταξης νηπιαγωγείων και δημοτικών. Υπάρχει έξαρση τα τελευταία χρόνια στις μαθησιακές δυσκολίες και τα τμήματα ένταξης είναι ένα υποστηρικτικό μέσο γιατί βοηθούν μαθητές και δασκάλους.Είναι σημαντικό ο μαθητής με δυσκολίες να έχει ένα σταθερό εκπαιδευτικό που θα τον βοηθά .

Χαρης
|

Εκσυγχρονισμος και αξιοκρατια παντου

Ο Νέος
|

Γραπτός διαγωνισμός από τον ΑΣΕΠ για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης. Ειδικότερα για τους συμβούλους που έχουν την επιστημονική ευθύνη του αντικειμένου διδασκαλίας η βάση να είναι το 85/100. Για τους διευθυντές η βάση να είναι το 80/100 και για τους υποδιευθυντές η βάση στο 78/100. Μία θητεία για τους συμβούλους και τους διευθυντές και στη συνέχεια επιστροφή στην αίθουσα διδασκαλίας, ώστε να αξιολογηθούν ως εκπαιδευτικοί!

ΚΠΕ ΚΕΠΕΑ
|

Την διορθωση με τροποποίηση για τη διδακτική υπηρεσία στα ΚΠΕ να συμπεριλάβει το νομοσχέδιο.
Δεν νοείται μεταγενέστερη διάταξη να αναιρεί προγενέστερη δεκαετιών τεκμηριωμένης με σαφεις ΥΑ και προκηρύξεις βάση των οποίων στελεχωθηκαν οι εν λόγω φορείς.

Θάλεια
|

Ακούστε τους εκπαιδευτικούς και τους φορείς της πράξης επιτέλους . Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Τρομακτικό
|

Κάθε υπουργός και νέα " αναβάθμιση". Βρήκαμε ταβάνι!!!
Όχι άλλη αναβάθμιση. Καταρρέει ο χάρτινος πύργος. Αν είναι αυτό το ζητούμενο πολλά συγχαρητήρια.

Μαρια Γεωργιου Δρ ΕΔΙΠ
|

κ.Υπουργέ παρακαλούμε να δοθεί με διάταξη στο νομοσχέδιο η δυνατότητα για εξέλιξη στους Δρ ΕΔΙΠ και ΕΕΠ κατόπιν αυστηρής αξιολόγησης.Ζητάμε αξιολογηση για να κριθούμε για το έργο μας. Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί

ΑΡΙΣΤΕΙΑ
|

Αλλάζει τα πάντα.Άρα η προηγούμενη θητεία δεν πέτυχε.Όλα από την αρχή λοιπόν.

Πέτρος
|

Τι θα γίνει με το απαράδεκτο ασυμβίβαστο μεταξύ μονίμου εκπαιδευτικού και εντεταλμένου διδάσκοντος πανεπιστημίου; Αναμένουμε την αμελλητί κατάργησή του!

@ Λαμπίκο
|

υπονοείς ότι η κεραμική άριστη άφησε μισές δουλειές; απίστευτο....

μπαρμπα-Μήτσος
|

- Τον Σημίτη δεν βλέπω...
- Στο βάθος κοίτα, στο πράσινο φόντο.

Πράγματι "σκούπα"
|

Οι λέξεις κλειδιά : "αναβαθμίζεται", "επιλύονται", "εκσυγχρονισμός", "ενισχύεται", "ειδική μέριμνα", "διευθετούνται", "ενδυναμώνονται". Λαμπίκο θα τα κάνει όλα....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ